Vozači saniteta najavili ustavnu tužbu protiv Ministarstva zdravstva i štrajk

Vijesti 16. pro 202110:24 1 komentar
N1

Više od 700 vozača saniteta i 300 medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu planira podizanje ustavne tužbe protiv Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Organizirali su konferenciju za novinare na kojoj su objasnili svoje poteze.

Vodimo se kao vozači, dostavljači na lakim teretnim vozilima. To sve govori kolika je volja i želja Ministarsta zdravstva da se naš veliki problem riješi, rekao je sindikalni povjerenik Vladimir Markuš na pressici.

“Zatražili smo hitan sastanak koji je održan 8.12., gdje je bio prisutan gospodin Dulibić i Marija Pečanec, dobili smo slične odgovore s dodatnom informacijom, da su oni išli s izjavom da su oni svoj dio posla odradili i da su sve proslijedili na Ministarstvo financija i da je to sve dalje na Mariću da riješi i da onda to nakon toga treba riješiti Plenković i potpisati Vlada. Ovim putem apeliram na Marića i Plenkovića, ako je istina ovo što govore, da se to riješi”, rekao je Markuš.

“Mi ćemo dati još prostora, s obzirom na ovo sve, do kraja prvog mjeseca 2022. da se ta situacija razriješi. Ako se ne razriješi, mi krećemo u podizanje ustavne tužbe protiv Ministarstva zdravstva. Ujedno s podizanjem tužbe ići ćemo u štrajk, u obustavu rada. Mi taj štrajk niti želimo niti smo ga željeli, niti smo željeli ustavnu tužubu, ali uz sav ovaj proces mi ne vidimo drugačijeg načina kako riješiti ovaj problem. Nama je 2011. oduzeto ono što je bilo naše. Mi ne tražimo povećanje plaće, tražimo samo ono što je naše i da riješe taj problem”, rekao je Markuš.

“Zamolio bih Beroša, znamo da on ima pune ruke posla zbog covida, da nađe vremena za nas vozače saniteta, medicinske sestre i tehničare, da riješi tu situaciju i molimo ga da ispravi tuđu grešku. On nije kriv za to što se događa u sanitetu, krivi su drugi koji su obnašali te dužnosti, ali tražimo od njega da bude taj koji će riješiti taj problem i koji će nama vratiti naše dostojanstvo”, rekli su na pressici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.