Vozilo autoškole naletjelo na dvije djevojčice. Roić otkrio u kakvom su stanju

Vijesti 30. srp 202309:38 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Vozilo autoškole u subotu navečer naletjelo je na dvije djevojčice u Zagrebu. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, otkrio je u kakvom stanju su pacijentice.

Dvije maloljetne pacijentice (14) dovežene vozilom Hitne medicinske pomoći, stradale su jučer u prometnoj nezgodi u naletu automobila. Jedna je zadobila koštani prijelom kostiju potkoljenice”, kazao je Roić navodeći da će danas vjerojatno uslijediti oprerativni zahvat.

Osim toga, djevojčica ima brojne rane, nagnječenja pretežno ekstremiteta te potres mozga.

“Druga djevojčica također ima koštani prijelom u području gležnja i stopala, također brojne rane, nagnječenja i oguljotine ekstremiteta i glave, potres mozga”, dodao je ravnatelj Klaićeve.

Istaknuo je da su obje djevojčice stabilnih vitalnih parametara i pri svijesti. Dodaje da su rane i prijelomi primarno sanirani te da su obje djevojčice zadržane na bolničkom liječenju.

Oglasila se i policija

Neprilagođena brzina razlog je prometne nesreće u kojoj su u subotu navečer u zagrebačkom naselju Španskom teško ozlijeđene dvije 14-godišnjakinje.

Nešto prije 20 sati, 39-godišnjak koji je vozio golf zagrebačke registracije Ulicom Antuna Šoljana, obilježenom pješačkom prijelazu se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Tada je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su ulicu prelazile na obilježenom prijelazu.

Liječnička pomoć im je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!