Vučemilović: Koliko je osuđenih pedofila upućeno na rad za opće dobro i gdje?

Vijesti 01. ruj 202214:29
N1

Predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović (HS) u četvrtak je od Ministarstva pravosuđa i uprave zatražila podatak o broju osoba koje su osuđene zbog spolnog zlostavljanja na štetu maloljetnika, a upućene su na rad za opće dobro.

U dopisu Ministarstvu, zatražila je i informaciju u koje su institucije te osobe upućene na izvršenje kazne, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Vučemilović je to učinila potaknuta slučajem muškarca koji je osuđen zbog spolnog zlostavljanja maloljetnog djeteta, a kojemu je kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro i to u udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama.

VEZANA VIJEST

„Ovakvim postupkom Ureda za probaciju ugrožena je zaštita jedne od najosjetljivijih skupina djece o čijoj su sigurnosti i država i društvo pozvani posebno skrbiti“, stoji u dopisu koji je na znanje poslan i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Pravobraniteljici za djecu.

Vučemilović poručuje i kako je važno poduzeti sve potrebne radnje kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili te „kako bi kao društvo zadržali povjerenje u sustav koji bi u svakom trenu trebao pružati zaštitu upravo najosjetljivijim skupinama, posebice djeci s posebnim potrebama“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare