Vučemilović o posvajanju: Ne možemo zanemariti sve aktere i abolirati ih krivnje

Vijesti 20. lip 202316:54 0 komentara

Saborska zastupnica i predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora Vesna Vučemilovićgostovala je u N1 Studiu uživo u kojem je komentirala priopćenje Vrhovnog suda.

Vučemilović smatra kako su dokumenti koje objavljuje Jutarnji list posljednjih dana jasan su dokaz nezainteresiranosti i nesposobnosti, a možda i korupcije u radu nekolicine domaćih sudova.

Govoreći o slučajevima međunarodnog posvajanja, a koji su zaokupili javnost zbog incidenta u Zambiji, Vučemilović poidsjeća kako su neki politički i medijski akteri u pokušaju branjenja neobranjivoga mene i Odbor kojim predsjedam prikazivali djelom neke huškačke mašinerije iako smo se mi od prvoga dana bavili isključivo pravnom praksom, zakonskim okvirom, i manjkavošću rada hrvatskih sudova.

Smatra kako se povratkom hravtskih građana iz Zambije gdje us bili optuženi za trgovanje djece sa namjerom iskorištavanja pokušava cijeli problem međunarodnog posvajanja djece gurnuti pod tepih.

“Ne možemo zanemariti što se događalo u posljednjih 20 godina, ne možemo zanemariti sva postupanja i sve aktere u cijelom procesu i abolirati ih krivnje”, kaže Vučemilović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!