Za dlaku izbjegnut frontalni sudar vlakova kod Slavonskog Broda

Vijesti 05. svi 202315:07 0 komentara
Ivica Galovic/ PIXSELL/ILUSTRACIJA

Dva vlaka oko 13 sati umalo su se frontalno sudarila kod Andrijevaca nedaleko od Slavonskog Broda.

Kako su nam neslužbeno potvrdili iz dva izvora, riječ je o putničkim vlakovima te je moguća tragedija izbjegnuta samo zahvaljujući prisebnosti strojovođa.

Naime, jedan strojovođa uočio je kako mu ususret dolazi drugi vlak pa je blicao, a drugi mu je uzvratio blicanjem, javlja Danas.hr.

Počeli su naglo kočiti te su time izbjegli frontalni sudar.

O svemu smo pitali HŽ Putnički prijevoz i Infrastrukturu no doznajemo da se na mjesto događaja policija tek uputila.

“Danas, 5. svibnja 2023., u 12.34 sati između kolodvora Andrijevci i Garčin na istom kolosijeku zaustavljeni su vlakovi na međusobnoj udaljenosti od oko 2 kilometra. Oba vlaka trebala su proći istim lijevim kolosijekom, jer se na drugom desnom izvode radovi o čemu su svi dionici bili obaviješteni.

Prema prvim informacijama oba vlaka su se našla u isto vrijeme na lijevom kolosijeku zbog pogreške prometnika vlakova, koji je odmah nakon uočenog propusta kontaktirao strojovođu i zaustavio vlak. U tijeku je istraga kojom će se utvrditi odgovornost i nakon koje će biti poznato više informacija”, kažu u HŽ-u te dodali da su vlakovi prometovali na relaciji od zagrebačkog Glavnog kolodvora prema Vinkovcima, odnosno na relaciji od Vinkovaca prema Zagrebu, prenosi Večernji.hr.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje očevida u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica navedenog događaja, te je o događaju obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!