Za sportaše i suradnju s organizatorima sportskih događanja HTZ daje 8 milijuna

Vijesti 06. srp 202117:24 0 komentara
Pixabay/ ilustracija

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ) odobrilo je u utorak na sjednici 8 milijuna kuna za suradnju s organizatorima sportskih događanja i hrvatskim sportašima u 2021., od čega je veći dio ili 4,3 milijuna kuna određen za suradnju s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima.

Iz HTZ-a ističu da je odobrenih 8 milijuna kuna bruto iznos. Članovi tog Vijeća to su odobrili na on-line sjednici u sklopu odluke o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021.

Osim za suradnju s hrvatskim sportašima i sportskim savezima, ostatak novca ili 3,7 milijuna kuna namijenjen je za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja koja u Hrvatsku dovode veliki broj natjecatelja i publike.

“Uz zadržavanje visokog stupnja sigurnosti, koja je u ovim okolnostima osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa, vrlo važan dio u kreiranju sadržaja u destinacijama imaju i kvalitetna i atraktivna događanja. S tim ciljem dodijelit će se sredstva za marketinške suradnje s organizatorima sportskih događanja i s hrvatskim sportašima i savezima koji svojim uspjesima i nastupima diljem svijeta značajno doprinose promociji i vidljivosti Hrvatske kao turističke zemlje”, poručio je tim povodom direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Odobrena je suradnja s hrvatskom vaterpolskom, odbojkaškom i judo reprezentacijom, braćom Sinkovićem i Fantela, Sandrom Perković, Tončijem Stipanovićem, Dinom Levačić i drugima, dok će se među organizatorima međunarodnih sportskih događanja surađivati s ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, CRO Race, Pannonian Challenge, WACT Zagreb 2021. Hanžekovićev i Memorijal Ivana Ivančića i drugima.

Ministrica Brnjac naglasila je da je Vijeće time odobrilo zapravo 18 suradnji u kategoriji organizatora sportskih događanja i 12 s vrhunskim sportašima i sportskim savezima te da se time ističe i njihova vrijednost u promociji RH.

“Osim sportskog značaja, sve te sportske manifestacije doprinose kvaliteti i raznovrsnosti turističke ponude, dok su uspjesi sportašica i sportaša dodatna pozivnica za dolazak u našu zemlju”, kazala je ministrica, još jednom pozivajući sve organizatore manifestacija na maksimalnu odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, jer je dobra epidemiološka situacija ključna za daljnji interes turista i uspjeh sezone.

TV HTZ-a je odlučilo i produljiti prijave za top događanja u javnom pozivu za iskazivanje interesa za marketinške suradnje s organizatorima tih događanja u 2021., i to od 7. do 21. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!