Zagreb povećava porez na dohodak, hoće li i Split? Evo što kaže Puljak

Vijesti 07. ruj 202313:07 0 komentara

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u N1 Studiju uživo komentirao je stanje u Splitu, uvođenja reda i slučaj Maje Đerek.

“Red smo uvodili i prije nego što je došla Đerek, a nastavit ćemo i nakon što je otišla. Izgleda da ona ne razumije da gradonačelnik mora voditi računa o široj slici”, kazao je Puljak, dodajući da su njeni posljednji nastupi bili politički.

Đerek se želi baviti vođenjem grada, a nije izašla na izbore”, dodao je splitski gradonačelnik.

Osvrnuo se i na situaciju u gradu Splitu. “Uprava je manja i profesionalnija, svi koji žele raditi imaju svoje mjesto, a koji ne žele, za njih imamo druga rješenja. Motivirali smo naše zaposlenike da se trude.”

Puljak je komentirao i razilaženje s Dalijom Orešković.Rastanak s Orešković je bio kulturan i pristojan, mi smo jedni drugima poželjeli sve najbolje.”

Šef SDP-a Peđa Grbin poručio je da se vidi kao budućeg premijera, a tu je izjavu komentirao i Puljak.

“Mi želimo smijeniti HDZ, a Grbin je u Splitu stao uz ljude koji su uz Keruma”, kazao je Puljak i dodao:

“Grbin bi trebao pokazati više odlučnosti i modernih ideja da bi bio ozbiljan kandidat.”

Nema mogućnosti da se nakon izbora razgovora s HDZ-om i oni koji se tako jasno opredijele su dobrodošli i s njima će razgovarati, naveo je splitski gradonačelnik te poručio da je ključno smijeniti HDZ s vlasti. “HDZ je uspostavio državu u kojoj je najvažnije biti član HDZ-a, a ne nešto znati.”

Na sjednici Vlade danas je paket poreznih zakona, koji bi trebali stupiti na snagu od početka 2024. godine. Budući da se ukida prirez, u Zagrebu će doći do povećanja stope poreza na dohodak, odnosno Zagreb će to ukidanje prireza nadoknaditi podizanjem poreza na najveće stope koju im je Vlada ponudila kao mogućnost. Hoće li i Split tim putem?

“Tu konačnu odluku još nismo donijeli. Uvijek se trudimo da što je god moguće manje opteretimo građane. Donijet ćemo odluke za koje mislimo da su najbolje za građane.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!