Zagrebački SDP ide u reviziju koalicijskog sporazuma s Možemo!

Vijesti 24. ožu 202214:52 0 komentara
N1

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac potvrdio je u četvrtak da će ta stranka revidirati postojeći koalicijski sporazum s Možemo! na temelju kojega su partneri u gradskoj vlasti. 

“O tome je već odlučeno na gradskom odboru SDP-a prije nekoliko tjedana jer smo odlučili da, nakon godinu dana, trebamo evaluirati naše dogovore,  projekte na kojima radimo, suradnju na svim razinama i onda pokušati raditi na tome da se ta suradnja poboljša”, rekao je medijima Gotovac.

Istaknuo je da će proces revizije sporazuma trajati još nekoliko mjeseci, a da je cilj potpisati novi sporazum s konkretnim i jasnim projektima kako bi građani vidjeli učinke koalicijskog djelovanja.

“U sporazumu želimo vidjeti kada i koliko će se uložiti da se realiziraju svi projekti koje smo svi zajedno obećali”, dodao je zastupnik Renato Petek.

Gotovac je rekao da će se unutar stranke diskutirati o tome što će se tražiti, ali da neće odustati od grada “koji nema samo računovodstvenu politiku ušteda, koji ima viziju razvoja, koji neće prodavati imovinu i usluge”.

“Svi stavovi koji su sporni predmet su razgovora, pa ćemo se o tome dogovoriti ili nećemo”, poručio je.

Za činjenicu da su na popisu viška radnika u Zagrebačkom holdingu i neki članovi SDP-a, rekao je da o cjelokupnom procesu utvrđivanja viškova u Holdingu SDP nije bio informiran i da su sve saznali iz medija.

“Biti član stranke ne smije biti uvjet ulaska ili izlaska u bilo koju komunalnu službu. Nećemo braniti ljude samo zato što su SDP-ovci, ali da, branit ćemo zakonitost i načelo da svaki progam i odluka mora biti zakonita u sadržaju, ali i u formi”, rekao je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da su s koalicijskim partnerom SDP-om u redovitoj komunikaciji, no pokazao je spremnost i da se njihov sporazum izmijeni.

“Sastanke koalicije vodimo redovno da vidimo što se može unaprijediti u našoj suradnji i na razini upravljanja gradom. Koalicijski sporazum je živ dokument, ako treba neke stvari modificirati u njemu, sjest ćemo i razgovarati, to je poanta cijele koalicije”, poručio je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!