Zaklada Solidarna prikupila već više od 3.6 milijuna kuna pomoći za stradale

Vijesti 30. pro 202018:28
potres, petrinja
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Hitnom donatorskom akcijom "Solidarno s Petrinjom i Sisačko-moslavačkom županijom", koju je u utorak pokrenuo Fond 5.5 Zaklade Solidarna, zasad je prikupljeno 3.649.149,76 kuna pomoći.

“Među donatorima najviše je pojedinačnih uplata privatnih osoba, čime se iznova pokazalo da su građani i građanke Hrvatske, ali i ostatka svijeta odakle donacije pristižu, svjesni da budućnost ne možemo graditi bez zajedničkog solidarnog djelovanja”, priopćili su u srijedu.

“U kriznim stanjima, bitno je da smo tu jedni za druge, ali kao pojedinci ne možemo puno. Razumiju to tvrtke čije značajne donacije potvrđuju važnu ulogu korporativne filantropije u izgradnji društva solidarnosti”, dodaje se.

Sredstva prikupljena akcijom bit će usmjerena na konkretne potrebe onih koji su pretrpjeli materijalnu i osobnu štetu iz svih gradova, sela i mjesta Sisačko-moslavačke županije.

Uključiti se može preko doniralice Zaklade SOLIDARNA: https://solidarna.hr/donirajte, putem aplikacije KEKS Pay, putem Paypala: http://paypal.me/solidarna.

Također i uplatom na nenamjenski račun Zaklade SOLIDARNA za krizna stanja: Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406, Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ, Poziv na broj: 01-2021, SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

Putem aplikacije KEKS Pay koja je na hrvatskom jeziku može se donirati i iz inozemstva, bez naknade.

Donacije su pristigle putem aplikacije KEKS Pay (1.4 milijuna), PayPala (175.297) te direktnim bankovnim transferom i web doniralicom (2.07 milijuna).

Iz Solidarne zahvaljuju svima koji svojom podrškom pokazuju da dijele viziju njihove zaklade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar