Zamolili Tomaševića da odustane od vatrometa, evo što im je odgovorio

Vijesti 28. pro 202220:32 0 komentara
ilustracija: Unsplash

Broj gradova u našoj zemlji koji otkazuju vatromete i odlučuju se za druge načine proslave dolaska Nove godine, koji su tiši i manje škodljivi ljudima i životinjama, neće se pridružiti i grad Zagreb. Prijatelji životinja pozvali su ih da i oni odustanu od bučne proslave, no iz ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića stigao je negativan odgovor.

“Posve smo svjesni činjenica da vatromet ima negativne posljedice na zagađenje okoliša, uznemirava ljude i utječe na respiratorne i kardiovaskularne probleme te da naročito izaziva panični strah i stres kućnim ljubimcima kao i slobodnim životinjama, ponajprije pticama. Jednako tako, smo svjesni da svake godine tijekom proslava radi snažnih eksplozija vatrometa veliki broj kućnih ljubimaca panično bježi i izgubi veze sa svojim vlasnicima, da hitne veterinarske ambulante zaprimaju tih dana velik broj životinja, kao i da veliki broj ptica stradava i ugiba”, navode iz Grada, prenosi Jutarnji list.

“U skladu sa tim ćemo iduće godine poduzeti sve potrebne radnje. Nažalost ove godine će se održati vatromet radi već provedenog postupka javne nabave, međutim imat ćemo navedeno u vidu tijekom organizacije dočeka sljedeće godine te razmotriti opcije alternativnih tihih vatrometa prihvatljivih za kućne ljubimce”, stoji još u odgovoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!