Zapovjednik JVP-a: Kad dignemo kontejner, bit ćemo sigurni da nema više žrtava

Vijesti 10. ruj 202218:28 0 komentara

Zlatko Pješ, zapovjednik javne vatrogasne zajednice grada Novske, koji je među prvima bio na mjestu nesreće, u Dnevniku N1 komentirao je sinoćnju akciju spašavanja.

“Danas je lakše jer sve vidimo”, rekao je Zlatko Pješ i dodao: “Došli smo tu i uz pomoć Hitne evakuirali smo jednu osobu iz putničog vagona. Nastavljeno je pretraživanje terena, termovizijskom kamerama pregledani su svi kanali.”

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da u ovakvoj akciji spašavanja nikad nije sudjelovao i nada se da neće opet:

“Ovakvoj akciji spašavanja nisam ranije svjedočio i nadam se da neću više nikad. Stravičan događaj, nazočnost premijera govori koliko je bila ozbiljna situacija.”

Govoreći o broju žrtava rekao je da je nasreću ostalo na brojci tri, dok je ozlijeđenih 12. No, još se dijelovi konstrukcije moraju ukloniti i spasitelji se nadaju da će i ostati na ovoj brojci.

“Još imamo sumnju, iza nas je brodski kontejner koji je na boku, on je još u rizičnoj situaciji, želimo ga podići tijekom noći da se uvjerimo da nitko više nije ispod, a isto je s putničkim vlakom. Nadam se da će broj žrtava ostati tri.”

Vatrogasci sad imaju zadatak osvjetliti teren: “Sad u dogovoru s policijom imamo zadatak da osvjetlimo područje da djelatnici, koji će podizati i raščišćavati teret, mogu raditi da se to što prije riješi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!