Zasjeda Gradsko vijeće Splita, zakupci s Pazara i danas prosvjeduju

Vijesti 17. pro 202109:08 > 09:24
N1/Hari Kočić/ilustracija

Dvodnevna sjednica Gradskog vijeća počela je u 9 sati na Ekonomskom fakultetu.

Zakupci splitskog Pazara i danas su se okupili na prosvjedu, ali on zasad protiče mirnije nego jučer, kad je održan buran prosvjed.

Što se tiče točaka dnevnog reda, najvažnije su proračun i ustrojstvo gradske uprave. Splitski je gradonačelnik Ivica Puljak, uoči sjednice, rekao da je dogovor postignut i da će proračun danas biti usvojen.

“Postignut je dogovor i mislim da neće biti propblema da će proračun danas biti usvojen, nadam se i da reorganizacija gradske uprave i da će to predstavljati novi početak za Grad Split i jedno mirnije razdoblje u kojem ćemo se svi zajedno više koncentrirati na potrebe građana, a manje na politička prepucavanja”, rekao je Puljak.

“Dosad se Gradsko vijeće nije baš iskazalo, u nekima je. Ja sam vječni optimist, uvijek se nadam boljem i da će to biti bolje i da će Gradsko vijeće proći u miru i konstruktivnim raspravama. Ne mora to biti Vijeće u kojemu ćemo se svi slagati, volim kritike i rasprave, ali da sve prođe u redu i da Split pokaže da je grad primjer”, rekao je Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.