Zastupnica: Protiv gradonačelnika Tomaševića nižu se kaznene prijave

Vijesti 12. srp 202314:36 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zastupnica Stranke rada i solidarnost Gordana Rusak optužila je u srijedu gradsku vlast za namještanje javnog natječaja za nabavku podzemnih kontejnera, podsjetivši da je to drugi krug javne nabave, a prva je poništena jer jedini ponuditelj nije dostavio tražene certifikate.

“Ako malo bolje pratite, vidjet će te da se protiv gradonačelnika nižu kaznene prijave, a posljednja je za nabavu podzemnih spremnika”, rekla je Rusak na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

Istaknula je da se radi o nedavno sklopljenim ugovorima nakon provedenog javnog natječaja za postavljanje 150 podzemnih spremnika u centru grada po cijeni od 1.6  milijuna eura bez PDV-a.

Nakon provedene javne nabave na kojoj su prihvaćene ponude dviju tvrtki, KOMOP iz Zagreba i Kova iz Velike Gorice, Zagrebački holding sklopio je ugovor o nabavi 150 spremnika u vrijednosti 1.6 milijuna eura bez PDV-a  zbog najpovoljnije ponude.

Tomašević je treći jahač apokalipse u Zagrebu

Rusak je podsjetila da je to drugi krug javne nabave, nakon što je prva nabava poništena jer jedini ponuditelj nije dostavio tražene certifikate.

Nakon toga, otvoren je novi postupak, a gradonačelnik Tomašević istaknuo je u utorak da je natječajnu dokumentaciju poslao na reviziju Fakultetu strojarstva i brodogradnje, kako bi bili sigurni da se na njega mogu javiti više tvrtki i da ne bi bilo namještanja.

#related-news_1

Rekao je da je to učinjeno kako bi se uvjerili da su ispoštovani svi standardi i norme te prevenirala bilo kakva mogućnost pogodovanja, a prihvaćena je ponuda tvrtke KOMOP jer je najpovoljnija.

No, zastupnica Rusak optužuje da je ipak riječ o pogodovanju, tvrdeći da se u dokumentaciji, tražilo da spremnici moraju imati dvije paralelne omče na vrhu za njegovo pražnjenje.

“To je ta tehnologija koju preferira gradonačelnik. Stavio je uski način pražnjenja spremnika, ograničio je natječaj da se samo jedna firma može javiti na njega”, rekla je i dodala da “postoje puno bolje tehnike pražnjenja spremnika”.

No, kako se na natječaj javila i druga tvrtka, čija je ponuda prihvaćena, Rusak je ustvrdila da se Kova, na natječaj javila u funkciji “smokvinog lista”, a da u svojoj ponudi uopće nema podzemne spremnike.

“Ako idete na njihove internetske stranice, vidjet će te da tamo uopće nema podzemnih spremnika”, istaknula je Rusak zaključivši da zbog te činjenice, tvrtka Kova uopće niti nema podzemne spremnike.

Zbog svega toga je poručila da je Tomašević, nakon koronovirusa i potresa, “treći jahač apokalipse u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!