Zatvara se pruga između Glavnog i Zapadnog kolodvora u Zagrebu

Vijesti 24. ožu 202312:18
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatske željeznice obavještavaju putnike da će zbog obnove lijevi kolosijek pruge državna granica - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor biti zatvoren za promet između kolodvora Zagreb Glavni kolodvor i Zagreb Zapadni kolodvor od 27. ožujka u 8:30 do 2. travnja u 18:20.

Popis vlakova koji od 27. ožujka do 2. travnja neće voziti na relacijama Zagreb GK – Zaprešić i obratno, Zagreb GK – Savski Marof i obratno te Zagreb GK – Harmica i obratno kao i raspored vožnji zamjenskih autobusa dostupan je ovdje.

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova.

Za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.  Također, za prijam i otpremu putnika u stajalištu Kustošija koristit će se peron na lijevom, tj. južnom kolosijeku napisali su iz Hrvatskih željeznica.

HŽ se ispričava zbog kašnjenja

Između spomenutih kolodvora, takozvani zatvori pruge usklađeni su s dinamikom izvođenja radova i planirani su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine.

HŽ se ispričava putnicima zbog kašnjenja i moli za razumijevanje jer, kako kažu, radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije. Inače, po završetku radova vlakovi će tom dionicom, tvrde iz HŽ-a, moći voziti brzinom do 120 km/h.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.