Zavod za javno zdravstvo počeo s analizom pića iz riječkih kafića

Vijesti 07. stu 202310:11 0 komentara
Shutterstock

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdio je kako danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, nakon panike koja se podigla sinoć kolanjem povećeg broja SMS i WhatsApp poruka s tvrdnjama da je u riječkoj bolnici zabilježeno nekoliko slučajeva pacijenata sa sprženim jednjacima i želucima, prenosi Novi list.

U porukama se navodi teza kako je u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu dovoljno adekvatno isprane. Cijeli slučaj istražuje i policija, koja navodi da ako se radi o lažnim informacijama, počinitelju prijeti zatvorska kazna, ali i ona novčana do 4000 eura.

U KBC-u Rijeka su pak potvrdili jedan slučaj trovanja.

“Na bolnički odjel zaprimljena je jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!