Završena obdukcija djevojčice: Isključeno obiteljsko nasilje, istraga ide dalje

Shutterstock / Ilustracija

Smrt petogodišnje djevojčice iz Češke potresao je Medulin. U tom istarskom mjestu ljetovala je s roditeljima koji su je zbog bolova u trbuhu u utorak navečer odveli u pulsku bolnicu. Nakon pružene prve pomoći otpuštena je iz bolnice, no onda je iduće jutro preminula. Danas su objavljeni rezultati obdukcije.

Policija će u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom Pula provesti dodatna vještačenja i izvide te i dalje isključuje mogućnost obiteljskog nasilja, no nastavit će se sveobuhvatno kriminalističko istraživanje okolnosti smrti.

Neslužbeno, istraga je sada usmjerena ponajviše na boravak djevojčice u bolnici noć uoči smrti, kao i neposredno prije dolaska u bolnicu.

Ravnateljica bolnice Irena Hrstić izjavila je za N1 kako i dalje “stvarno misli da nije došlo do propusta dežurnih liječnika i osoblja. Savjesno i stručno, prema svim protokolima obavili su prijem djevojčice , dijagnostiku, obradu i terapiju.”

Podsjetimo, djevojčica od nepunih pet godina požalila se najprije na bol u trbuhu, roditelji je uvečer vode u pulsku bolnicu. Tamo je odmah prime, te nakon obrade – puste. Ravnateljica i danas stoji iza svojih liječnika.

“Sigurna sam da su stručno i savjesno obavili pregled, dijagnostiku i terapiju u trenutku boravka u hitnoj ambulanti”, rekla je Hrstić.

No, rano ujutro djevojčici je u smještaju pozlilo, hitna stiže u Medulin, pokušava reanimaciju, ali djevojčica je već mrtva. Cijeli tim hitne, sve muškarci, iskusni, plakalo je zajedno s obitelji.

I onda mučna ali neizbježna istraga. Što se zapravo dogodilo? Je li bilo propusta u zdravstvenim timovima, je li netko u lancu zakazao, može li sumnja pasti i na samu obitelj? Možda otkriju dodatna policijska vještačenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!