Zbog ilegalnih korisnika HEP isključio struju cijelom naselju

Vijesti 14. srp 202310:15 2 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Zbog nekolicine ilegalnih korisnika HEP je isključio struju cijelom naselju, piše u petak Jutarnji list, navodeći da se prava drama odvijala u četvrtak prijepodne u slavonskobrodskom Naselju Josipa Rimca, poznatom i po tome što u njemu većinom žive pripadnici romske nacionalne manjine.

Prema riječima Milana Mitrovića, koji živi u ovom naselju, oko 9.30 sati došli su djelatnici HEP-a s namjerom da kućanstvima isključe struju.

I to ne, kako je rekao Mitrović za Jutarnji list, kućanstvima koja struju ne plaćaju ili imaju nekakav dug prema HEP-u, nego praktički svim kućanstvima, pa tako i onima koja svoju struju posuđuju susjednim kućama, uglavnom svojoj rodbini, djeci, djedovima i bakama…, čije kuće nisu priključene na električnu mrežu zbog imovinsko pravnih problema.

HEP-ovci su u jednom trenutku isključili trafostanicu koja cijelo naselje opskrbljuje strujom, a kako se poslije doznalo, učinili su to jer njihove mjerne stanice pokazuju da je potrošnja struje u naselju puno veća od one koja se očitava na kućnim brojilima i koja se plaća, što znači da u naselju ima i stvarnih ilegalnih korisnika.

Situacija je bila prilično naelektrizirana, došla je i policija, a onda je dogovoren sastanak Uprave HEP-a u Slavonskom Brodu s predstavnicima romske nacionalne manjine, na kojem je dogovoreno kako će se postupak isključenja privremeno obustaviti, piše novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare