Zbog jakog vjetra zatvorene brojne ceste, srna luta na autocesti A6

Vijesti 11. lip 202208:23 0 komentara
Dino Stanin/PIXSELL

Na otok Pag i s otoka trenutačno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), a jak vjetar otežava promet na više dionica cesta, javio je HAK u 7 sati.

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 između čvora Bosiljeva II i tunela Veliki Gložac. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h te se vozače moli za dodatan oprez.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Prekinut je promet na ŽC2050 u mjestu Sveti Ilija, zbog prometne nesreće.

Do 8 sati obustavljen je teretni promet na GP Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Hrvatske, zbog gužve na terminalu teretnog prometa u BiH.

Na ulazu u zemlju čeka se putničkom prometu pola sata na graničnom prijelazu na Macelju. U teretnom se prometu dva sata čeka na Tovarniku na ulazu u zemlju, a tri sata  na izlazu iz zemlje.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!