Zbog računalne prijevare izgubila 23.500 eura, evo kako se zaštititi

Vijesti 25. kol 202315:31 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Oštećena je omogućila pristup svom računalu s kojeg je obavljeno više transakcija te je počinjena materijalna šteta od oko 23.500 eura, prenosi PU primorsko-goranska.

Policijski službenici II. policijske postaje zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 47-godišnje hrvatske državljanke.

Naime, oštećena je u posljednjih nekoliko dana zaprimila više inozemnih poziva od nepoznatih osoba s navodima da je njeno računalo hakirano i da za rješavanje navedenog problema treba dostaviti sve podatke kako bi spriječili daljnji hakerski napad.

Oštećena je dostavila sve tražene osobne podatke i u više navrata omogućila pristup svom računalu s kojeg je obavljeno više transakcija čime je 47-godišnjakinja materijalno oštećena za oko 23.500 eura. Shvativši da je prevarena, oštećena 47-godišnjakinja događaj je prijavila policiji.

Kako ne biste postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, PU primorsko-goranska građanima savjetuje da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno da na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!