“Želimo li živjeti u državi u kojoj nezakonite grupe idu okolo i tuku ljude?!”

Vijesti 07. lis 202111:07 > 13:24 7 komentara
N1

Snimke na kojima muškarci s fantomkama na glavi tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, a neki nose i podjakne nalik na dio uniforme te postrojbe izazvale su brojne reakcije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas kako je oformljen stručni tim koji će utvrditi jesu li na snimci koja prikazuje nasilje nad migrantima zaista pripadnici hrvatske policije.

Sandra Benčić iz Možemo! kaže Božinović to obećava već nekoliko puta.

“Ovo nisu prve takve snimke, imali smo i prije priliku gledati ovakve prizore. Jedina reakcija državnog vrha je da će se to istražiti. Jesmo li ikad dobili izvješće tih istraga, što su našli?”, pita Benčić.

VEZANE VIJESTI

“Imamo situaciju u kojoj netko protjeruje ljude preko granice primjenjujući silu, taj netko nema obilježja policije. Ili imamo paravojne formacije ili su to djelatnici policije kojima je netko naredio da skinu obilježja kad rade pushbackove. Vrijeme je da ministar Božinović i premijer kažu što se događa na granicama i da podnesu odgovornost.

Poručujem gradjanima: kad imate takvu situaciju prema jednoj skupini možete očekivati isti princip i prema drugim skupinama. Želimo li živjeti u državi u kojoj imamo nezakonite grupe koji idu okolo i tuku ljude?!”, kazala je zastupnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare