Željko Kolar: Poruke koje dobivamo od antimaskera su ispod ljudskog dostojanstva

Vijesti 14. ruj 202112:57 > 13:48 9 komentara
N1

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dao je izjavu ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama gdje i danas stoje antimaskeri. Naime, jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom.

“To je nažalost čisti kapric. Ne shvaćaju da zapravo rade štetu svom djetetu”, rekao je Kolar. Kaže i da ne može shvatiti što je motiv roditelja.

VEZANE VIJESTI

“Iz razgovora koji sam vodio, vrlo pristojnog i uljudnog, ne mogu dokučiti što je motiv. Otac traži da mu netko donese dokument da u zakonu piše da se moraju nositi maske i da će se onda on maknuti. On smatra da ova odluka krši zakon. Ja sam rekao gospodinu da ako on smatra da to krši zakon, neka podnese zahtjev na Ustavni sud pa ako Ustavni sud ukine mjeru onda ćemo mi ukinuti nošenje maski”, ističe.

Župan kaže da će se tako dugo dok postoji takva odluka o načinu održavanja nastave u školama u kojima je obavezno nošenje maski u zajedničkim prostorijama, županija kao osnivač i ravnatelj škole toga morati pridržavati.

“Antimaskeri su vrlo agresivni”

Kolar govori da ne zna tko su anitmaskeri koji stoje ispred škole, ali da je činjenica da su vrlo agresivni i uživo, a i preko društvenih mreža.

“Stiže niz prostačkih mailova i poruka koje sam dobio ja i koje je dobio ravnatelj škole. Dolazi desetak mailova svaki dan sa zahtjevom da se smjeni ravnatelj i kaže se da ćemo biti odgovorni za zdravlje djece. Stižu raznorazne prijetnje i ucjene sa zahtjevom da ih se (antimaskere, op.a.) pismeno obavijesti o tome što se poduzelo u tu svrhu, a neke poruke koje su nama osobno slane su ispod bilo kakvog ljudskog dostojanstva. Ako se borite za nečija prava, onda to ne možete raditi na taj način da ugrožavate tuđa prava”, kazao je Kolar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare