Žena iz Bjelovara tužila susjede zbog fleke u kupaonici. Moraju joj platiti tisuće eura

Vijesti 20. svi 202407:35 0 komentara
Krakograff Textures on Unsplash

Jedna je Bjelovarčanka tužila susjede jer joj je curilo u kupaonicu u prizemlju iz njihove kupaonice na katu zgrade.

Liječnica je podnijela tužbu jer joj se “već duže vrijeme javlja vlaženje gornje strane zida koje je uočila u vidu vlažne fleke na knaufu”, piše Danica.

Uklanjanjem knaufa u gornjem dijelu zida kupaonice otkrila je veliku vlažnu površinu. Dogodilo se to zbog curenja iz kupaonice bračnog para na katu iznad. Građevinskim vještačenjem utvrđeno je da je uzrok štete “kvar na instalaciji kanalizacije u kupaonici tuženih”.

“Zbog vlage na tužiteljičinom stanu nastala je šteta u obliku vlaženja stropa kupaonice i pregradnog zida između kupaonice i kuhinje, u obliku truljenja dijela drvene obloge na pregradnom zidu u kupaonici i u obliku oštećenja soboslikarskih i ličilačkih radova na dijelu stropa i dijelu pregradnog zida u kupaonici.

Sve su zamijenili, a moraju joj i platiti

Tužiteljica tvrdi da ta situacija u njezinom stanu traje duže vrijeme, da se u stanu osjeti neugodan miris vlage i da ona i njeni ukućani ne koriste kupaonicu zbog straha od strujnog udara. Zbog toga se osjeća nelagodno i frustrirana je nemogućnošću da dom koristi sukladno namjeni i time trpi duševne boli.

Od tuženih traži naknadu imovinske, ali i naknadu neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na mirno i kulturno uživanje doma”, ističe se u tužbi im presudi.

Tijekom sudskog postupka bračni je par na katu u cijelosti izmijenio instalaciju vodovoda i kanalizacije u svojoj kupaonici i time otklonio izvor opasnosti za tužiteljičinu nekretninu. Kažu kako to nisu mogli ranije učiniti jer nisu uspjeli pronaći majstora.

Sudac je u petak presudio u korist liječnice te bračnom paru naložio da joj plati ukupno nešto manje od 5000 eura: oko 670 eura za duševne boli, oko 1210 eura imovinske štete te oko 3100 eura troškova parničnog postupka. Presuda je nepravomoćna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!