Ženi koja je objavila snimke maloljetničkog nasilja ide kaznena prijava

Vijesti 05. tra 202413:20 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Žena (38) koja je na društvenoj mreži objavila snimku na kojoj su maloljetnice psihički i fizički zlostavljale svoju vršnjakinju kazneno je prijavljena zbog povrede privatnosti djeteta, doznaje se u policiji.

U policiji kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda privatnosti djeteta. Zakon za to nedjelo propisuje zatvorsku kaznu do dvije godine.

Osumnjičenu policija tereti da je putem društvene mreže objavila, i na taj način učinila pristupačnim većem broju osoba, video zapis neprimjerenog vršnjačkog ponašanja.

Protiv nje je kaznena prijava podnesena redovnim putem, a kriminalističko istraživanje se nastavlja što znači da bi još građana koji su javno objavili snimku moglo biti prijavljeno.

Građane iz policije upozoravaju da svoja saznanja o zlostavljanju djece i vršnjačkom nasilju prijave policiji, između ostaloga i putem on-line aplikacije Red Button, bez da videa ili fotografije na kojima su maloljetnici javno objavljuju.

“Upravo pravovremena prijava policiji najbolji je primjer građanske odgovornosti i primjerene reakcije na nasilje”, zaključili su u splitskoj policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!