Žestok Bressanov odgovor na “sjevernokorejski pamflet” Ministarstva o Ban Toskić

Vijesti 20. sij 202207:29 > 10:43 1 komentar
Luka Stanzl/PIXSELL

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) Primorsko-goranske županije ocijenila je u srijedu da se Ministarstvo zdravstva poslužilo manipulacijama kako bi diskreditiralo udrugu i njezinu predsjednicu Natašu Ban Toskić jer ukazuju na fijasko zdravstvene administracije u vođenju covid krize.

U nastavku donosimo priopćenje koje potpisuje predsjednik podružnice KoHoMa za PGŽ, Leonardo Bressan.

“Izabrani liječnici obiteljske medicine s područja Primorsko-goranske županije, potaknuti jučerašnjim bezobraznim napadom na osobni i profesionalni integritet naše kolegice dr Nataše Ban-Toskić najnovijim pamfletom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske osjećamo potrebu obratiti se hrvatskoj javnosti kako slijedi:

VEZANA VIJEST

Mi, liječnici opće/obiteljske medicine Primorsko-goranske županije, najoštrije osuđujemonačin obračuna pisaca tog tzv. “priopćenja” te njegov sadržaj i intonaciju teksta, obzirom da se radi o manipulaciji poluinformacijama, lažima i poluistinama.

Takvim pamfletom iz kuhinje Ministarstva zdravstva izrečena je osobna i pojedinačna uvreda svakom pojedinom liječniku opće/obiteljske medicine u Republici Hrvatskoj. Liječnici opće/obiteljske medicine s područja Primorsko-goranske županije, od kojih je preko 75% učlanjeno upravo u Koordinaciju Hrvatske Obiteljske Medicine, izražavaju veliku zabrinutost smjerom kojim se zdravstvena politika u Hrvatskoj zaputila.

Stoga pozivamo pisce takvog pamfleta da se odreknu svojih sjevernokorejskih idola, pozivamo ih da izađu iz ormara i skupe hrabrost te se potpišu imenom i prezimenom ispod takvih tekstova, jer su odgovorni za tisuće smrti koje su uzrokovali svojim neradom i nečinjenjem tijekom ove epidemije uzrokovane SARS-CoV-2 virusom.

Na kraju, što se tiče krilatice ‘generala’ i ‘vojske’, podsjećamo odgovorne u zdravstvenoj administraciji da su na optuženičke klupe na velikom suđenju u Nurbergu nakon 2.svjetskog rata osvanuli upravo – generali”.

Razgovor s Natašom Ban Toskić gledajte danas u Novom danu u 9:15 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare