Zlata Đurđević: Dokazala sam da nisam sudjelovala u nezakonitoj proceduri

Vijesti 08. lip 202114:12 > 15:21 0 komentara
N1

U tijeku je sjednica saborskog Odbora za pravosuđe na temu "Izbor predsjednice/predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske". Prva je svoj program predstavljala Zlata Đurđević, a na pitanja članova Odbora odgovarala je gotovo tri sata.

“Osobno sve ovo ne doživljavam kao gubitak, mislim da sam osobno puno tu naučila o svemu. Mislim da su se u cijelom procesu otvorila mnoga pitanja u Hrvatskoj, vezana uz vladavinu prava. Meni se čini da se ne shvaća da suci moraju biti birani samo po kriterijima izvrsnosti i neovisnosti. Bilo kakva politička podobnost ne može i ne smije biti argument”, rekla je Đurđević medijima nakon svog intervjua pred Odborom.

VEZANA VIJEST

“Mislim da je ovo bilo izuzetno korisno i da je važno da se prenosi, da hrvatska javnost sve vidi. Što god mi mislili o Saboru, Odbor je ipak bio dovoljno odgovoran i ispituje sve kandidate i dao je priliku članovima i zastupnicima da postavljaju pitanja kandidatima. A to daje i priliku kandidatima da se predstave. Meni je posebno drago da sam imala prilike pokazati i dokazati da u niti jednom trenutku nisam sudjelovala u nezakonitoj proceduri”, kazala je Đurđević te dodala da bi opet sve ponovila isto.

“Najveća pouka svega ovoga trebala bi biti da ne može biti političkih dogovora mimo propisanih procedura i zakona. Ne bismo već trebala sada ovo uzimati zdravo za gotovo jer onda priznajemo da je sve ovo igrokaz i predstava za javnost i da onda nismo demokracija”, rekla je Đurđević.

Predstavljanje Zlate Đurđević pred Odborom za pravosuđe pogledajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!