Zlatko Komadina neće se opet kandidirati za šefa primorsko-goranskog SDP-a

Vijesti 13. lis 202112:30 0 komentara
N1

Dugogodišnji predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina najavio je u srijedu da se neće kandidirati za tu funkciju na predstojećim unutarstranačkim izborima.

“Nakon 21 godine vođenja stranke na županijskoj razini neću se kandidirati i dajem punu podršku Vojku Brautu na kandidaturi za tu funkciju”, rekao je Komadina na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako je došlo vrijeme da novi, mladi ljudi preuzmu upravljanjem strankom, no ne samo njom, nego i županijom i gradovima te općinama u njoj.

“Moja misija je negdje pri kraju, a zadatak mi je bio dobiti protekle izbore i zadržati svjetonazor građana ovog kraja u lijevom smjeru”, rekao je. Ustvrdio je da je izbor Brauta za predsjednika županijske organizacije sigurno jamstvo da će SDP ove županije misliti svojom glavom te zadržati stabilnost i opstojnost SDP-a u županiji.

Vjerojatno ostajem župan, ali nije isključeno ni nešto drugo

Upitan hoće li ostati župan do kraja mandata Komadina je odgovorio kako vjerojatno bude, ali da “nije isključeno ni nešto drugo ovisno o proteku vremena”.

Vojko Braut je, predstavljajući se, istaknuo da je sad zamjenik župana, a prije toga je radio kao odvjetnik. Ima 38 godina, u SDP-u je od 2004., bio je županijski i gradski vijećnik u Rijeci.

Ocijenio je da sa stranačkim stažem, dužnostima koje je obnašao i iskustvom iz privatnog sektora više nego zadovoljava kriterije za vođenje “najveće i najznačajnije županijske organizacije SDP-a”.

Bude li izabran misija će mu biti, kako je rekao, rad stranke u potpunosti usmjeriti prema građanima, njihovim potrebama i rješavanjima njihovih problema. Nadalje, zajednički s gradskim i općinskim organizacijama misli raditi na ujednačavanju i prepoznatljivosti politika stranke, sačuvati i ojačati zajedništvo SDP-a u ovom kraju te zaštititi županijsku organizaciju od utjecaja krize u SDP-u koja se prelijeva iz Zagreba.

“Borit ću se za pravo svakog SDP-ovca da otvoreno na stranačkim tijelima zastupa svoje stavove, da bude i ostane član SDP-a”, poručio je Braut.

Ne očekujem izlaske iz SDP-a na području županije

Istaknuo je da nema informacija o izlascima članova iz SDP-a na području županije te da to ne očekuje u budućnosti.

“Mislim da su svi članovi odgovorni i svjesni da je ovo samo jedna u nizu kriza koju možemo prebroditi samo dijalogom, suradnjom”, rekao je. “Sukobi u stranci i isključenje iz članstva, odnosno odricanje od velikog dijela saborskih zastupnika, nameću pitanje koliko će građani nakon toga davati podršku SDP-u”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!