Zulimov odvjetnik: To mu se pripisuje godinama, inspekcije nisu utvrdile ništa

Crna kronika 25. lis 202217:50 0 komentara
N1

Nediljko Ivančević, odvjetnik Vinka Zulima, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget kojeg su danas uhitili djelatnici PNUSKOK-a, potvrdio je da je Zulim trenutno u pritvoru te da se sutra očekuje odluka Uskoka o tome hoće li zatražiti određivanje istražnog zatvora.

“Gospodin Zulim je trenutno kod pritvorskog nadzornika u PU splitsko-dalmatinskoj. Stavlja mu se na teret da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, i to da je navodno tijekom 2018. i 2019. godine trošio odobrenu reprezentaciju unutar proračunskih sredstava reprezentacije”, rekao je odvjetnik Nediljko Ivančević.

“Ne znam hoće li Uskok zatražiti određivanje istražnog zatvora, ali ako i zatraži to će biti tek sutra tijekom jutra”, dodao je.

VEZANA VIJEST

Na novinarsku opasku da postoji informacija da je Zulim na reprezentaciju trošio šesterostruko više od uobičajenog iznosa za reprezentaciju u proračunu nekog grada, odvjetnik je istaknuo da mu se ne stavlja na teret da je trošio izvan odobrenih proračunskih srestava.

“Ne smatra se krivim. Osjeća se relativno dobro iako je inače čovjek s dosta bolesti”, rekao je Ivančević.

Vezano uz istražni zatvor kazao je i da se vjerojatno istražni zatvor neće zatražiti zbog mogućnosti bijega pa nema niti mogućnosti jamčevine.

“Ako Uskok zatraži istražni zatvor to će biti ili zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela ili zbog utjecaja na svjedoke. Osobno ne vidim razloge da bi mogao ponoviti kazneno djelo s obzirom da više nije općinski načelnik. Kazneno djelo se navodno počinilo 2017./2018. godine, a osim toga sve je sadržano u nekim ispravama pa ne vidim na koji način bi mogao on utjecati na bilo kojeg svjedoka”, obrazložio je Zulimov odvjetnik.

Vezano uz drugi slučaj koji se veže uz Zulima a koji se tiče prijetnji jednom novinaru, Ivančević je rekao da je taj slučaj u fazi da su podignute optužnice te Općinski sud u Splitu treba odlučivati o njima.

“Isto tako mogu reći, kada već pitate o novinarima, da se ovo famozno trošenje reprezentacije Vinku Zulimu pripisuje već godinama i navodno su kod njega bile razne inspekcije i nisu utvrdile ništa nezakonito”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!