Župan Tomašević: Pomoć i dalje šaljite preko Crvenoga križa

Vijesti 11. sij 202115:48 0 komentara
Petrinja, Crveni križ
Željko Lukunić/PIXSELL/ ilustracija

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević zahvalio je građanima, udrugama, institucijama i tvrtkama na brzoj pomoći stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije te je pozvao sve one koji to mogu da pomoć i dalje šalju preko Hrvatskoga crvenog križa.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak podsjetio je da su u prvim danima nakon potresa ta županija, lokalne općine i gradovi uplatili 500.000 kuna pomoći.

VEZANE VIJESTI

Ravnatelj Društva Crvenoga križa Požeško-slavonske županije Miroslav Zelenika podsjetio je kako su požeški i pakrački Crveni križ na stradalo područje proslijedili 16 tona hrane i higijenskih potrepština te četiri tone odjeće, obuće i pokrivača.

Sljedećeg tjedna na petodnevni terenski rad ide i skupina volontera Crvenoga križa iz te županije.

U Požeško-slavonskoj županiji privremeno su smještene 32 osobe sa stradalog područja Sisačko-moslavačke županije, rekao je Zelenika i dodao da su svi smješteni u privatnom smještaju kod rodbine i prijatelja. Pozvao je one koji se još nisu javili Crvenome križu da to učine radi pomoći.

Župan Tomašević podsjetio je da su na području te županije za smještaj stradalih, bude li potrebe, ponuđeni i prostori poput učeničkog doma i hotela, a u pakračkom Domu za djecu već je smješteno 13 štićenika.

Kao pomoć stradalom području, organiziran je i prihvat dijela pacijenata koji idu na dijalizu iz Sisačko-moslavačke županije u pakračku bolnicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!