Županija ustupila i uredila prostor brojnim zdravstvenim ordinacijama

Vijesti 30. stu 202115:36 0 komentara
N1

Sisačko-moslavačka je županija dio svog privremenog prostora u zgradi u Ulici Sakcinskoga u Sisku, opremila je i ustupila ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, koje su dosad radile u neprikladnim uvjetima u kontejnerima.

Nove su prostore u utorak predali na korištenje sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i njegov zamjenik Mihael Jurić.

“Važno nam je bilo omogućiti našim sugrađanima adekvatnu zdravstvenu skrb, a zdravstvenim djelatnicima bolje uvjete rada u ovim izazovnim vremenima, kada se još vijek oporavljamo od razornog potresa, a istodobno borimo s covid pandemijom”, rekao je župan Celjak.

“Županija je od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dobila na privremeno korištenje i prizemlje zgrade, gdje smo uredili 10 ureda za potrebe ordinacija koje su potpuno prilagođene osobama s invaliditetom te uredili glavni i pomoćni ulaz u zgradu, kako bi povećali sigurnost naših sugrađana”, dodao je.

Ordinacije su nakon potresa bile premještene iz objekta sisačkog Doma zdravlja u kontejnere ispred objekta.

Županija je u novom prostoru svima osigurala prostor bez plaćanja zakupa, uključujući i dio privatnih ordinacija, dok se ne stvore uvjeti za povratak u ranije prostore, rekao je župan.

U ime korisnika prostora mr. Dunja Horvat i dr. Anica Persoglia Petrac zahvalile su Sisačko-moslavačkoj županiji na pomoći i stvaranju normalnijih uvjeta rada.

“Županija je imala sluha i pomogla nam da se iz teških uvjeta u kojima smo radili nakon potresa, preselimo ovdje. Naime, mi smo vađenje krvi obavljali u kontejnerima ispred Doma zdravlja, gdje su bile velike gužve i pacijenti su čekali vani na kiši i vjetru. Sada će biti puno zadovoljniji i sretniji”, rekla je mr. Dunja Horvat.

Pedijatrica Dr. Anica Persoglia Petrac dodala je da novi prostor odgovara standardima koje su imali i prije potresa, što je posebno važno za najmlađe pacijente.

Na novoj lokaciji smješteni su aparati medicinsko-biokemijskog laboratorija, pedijatrijska ordinacija s kartotekom pedijatrije dok će Pedijatrijska ordinacija dr. Flajsiga, koju od početka iduće godine preuzima Dom zdravlja Sisak, do kraja godine ostati raditi u kontejneru ispred zgrade DZ.

Na novoj lokaciji smješten je i palijativni tim Doma zdravlja, čije su djelatnice zbog covid testiranja stalno na terenu. Tu je i medicinsko – biokemijski laboratorij, te zubotehnički laboratorij, a uskoro će s radom će početi i jedna ordinacija opće, odnosno obiteljske medicine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!