Zvonimir Troskot: Svaka pohvala Mariji, bit će zanimljiva kandidatkinja

Vijesti 14. lip 202411:16 0 komentara

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot gostovao je u N1 Studiju uživo kod Nine Kljenak gdje je govorio o političkim aktualnostima. Odbor za Ustav Hrvatskoga sabora raspisao je natječaj za nove suce Ustavnog suda koji bi mogli preuzeti svoju dužnost na jesen. Svakako da će za to biti potreban politički dogovor prije svega najjačih stranaka.

Odbor za Ustav Hrvatskoga sabora raspisao je natječaj za nove suce Ustavnog suda koji bi mogli preuzeti svoju dužnost na jesen. Svakako da će za to biti potreban politički dogovor prije svega najjačih stranaka. Troskot je komentirao proces izbora ustavnih sudaca.

“Vidjeli smo da je Ustavni sud nažalost političko parkiralište kadra koji u politici nije više davao ono što je stranka kao takva zamislila da bi trebao davati. Smatram da je puno odluka koje su donosili – političke naravi”, kaže Troskot.

“To je jedna institucija koja je u velikoj većini kontrolirana od strane Vlade RH, kao što je bio i slučaj glavnog državnog odvjetnika”, tvrdi Troskot i dodaje da je malo  institucija u Hrvatskoj koje nisu pod izravnom kontrolom Vlade.

Tko će na Pantovčak?

Nino Raspudić je za N1 izjavio da bi Marija Selak Raspudić bila optimalna kandidatkinja i izvrsna predsjednica, a Troskot je otkrio što on misli o toj kandidaturi.

“Mislim da je legitimno da se Marija kandidira. Mogu reći samo sve najbolje o njoj kao bivšoj kolegici.”

“Možda će i Most imati svog kandidata. U svakom slučaju, svaka pohvala Mariji i Marijinom radu. Bit će zanimljiva kandidatkinja.

Troskot se osvrnuo i na rezultate Mosta na europskim izborima

“Objektivno su i ankete pokazivale da ćemo dobiti mandat. Mi ga jesmo očekivali. Podbacili smo na izborima, od toga ne bježimo. Momentalno radimo analitike gdje su bili mogući propusti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!