Tijekom jutra razvedravanja, popodne sunčano, na jugu moguće nevrijeme

Vrijeme 23. lis 202106:56 > 07:28
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu našeg Bojana Lipovšćaka.

Hladna fronta premješta se preko naših krajeva. Pritjecanje hladnog zraka očituje se u porastu prizemnog tlaka zraka. Porastom tlaka zraka nad našim krajevima jača greben anticiklone sa zapadne Europe. Dva ciklonalna vrtloga nalaze se nad sjevernim Atlantikom kod Islanda i vrlog nad Skandinavijom. Na južnom dijelu hladne fronte koja se trenutačno proteže od Moskve preko Ukrajine i Rumunjske, Istočnog Balkana do Sicilije doći će do stvaranja ciklone nad Sredozemljem koja će djelovati na vrijeme idući tjedan na Jadranu.

Jutros su temperature zraka na 2 metra visine u unutrašnjosti od 5 do 7, na sjevernom Jadranu 10 na srednjem i južnom 15 do 18ºC.

Prognoziramo u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu razvedravanje sa sjeverozapada već tijekom prijepodneva, tako da će poslijepodne biti djelomice sunčano. Na srednjem i južnom Jadranu prijepodne oblačno, na krajnjem jugu nevere. Uz razvedravanje na Jadranu već puše jaka bura koja će se prema kraju dana širiti prema jugu. Očekujemo da će bura na srednjem Jadranu zapuhati punom snagom oko 14 sati, a na Južnom Jadranu oko 20 sati.

Poslijepodnevne temperature u unutrašnjosti od 11 do 14, na sjevernom Jadranu od 14 do 17 a na srednjem i južnom od 16 do 20ºC.

Odmicanjem fronte prema istoku anticiklona jača. Tako da će vrijeme i sutra biti stabilno, sunčano ali prohladno, uz buru na Jadranu. U unutrašnjosti razmjerno niske jutarnje temperature i magla. Tijekom dana sunčano i malo toplije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar