Vodni val u Pokuplju: Nitko se ne usudi reći da je opasnost prošla

Izvor: N1 / Tea Blažević

Naša meteorologinja Tea Blažević nalazi se u Brodu na Kupi gdje vodostaj rijeke opada i vodni val se povlači, odnosno otječe nizvodno.

Prema njenim riječima, u ovom kraju palo je oko 250 litara kiše po metru četvornom, što “značajno premašuje kapacitet prirodnog retenziranja”.

Na karlovačkom području još uvijek su na snazi mjere obrane od poplava, a Kupa i dalje raste. “Nitko se još ne usudi reći da je opasnost prošla”, kaže Blažević.

N1 / Tea Blažević

Zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula rekao je za N1 kako na mjestu gdje je s našom reporterkom razgovarao jučer nije bilo moguće stajate jer su – ribe plivale po cesti. 

Najviše kiše u Gorskom kotaru, oko 250 litara, palo je na području Crnog luga. U Rijeci i okolici još i više, preko 300 litara. “Ta sva voda treba negdje otići”, kaže.

vezana vijest

Izvanredne mjere na snazi su u Kuželjima, Selu na Kupi… “Vatrogasci su odradili svoj dio posla, šteta se zbraja, u kontaktu smo s načelnicima Delinca, Čabra i Vrboskog, očekujemo da vidimo postoje li uvjeti za elementarnu nepogodu kad se te štete zbroje”, govori Mamula.

“Prema nama dostupnim informacijama, od bujičnih poplava prije nekoliko dana, onaj prvi val, na ove tri – četiri lokalne samouprave u kuposkoj dolini je negdje preko 3 milijuna kuna šteta, uglavnom na javnoj infrastrukturi, na prometnicama”, objašnjava Mamula dodajući kako se u ovakvim izvanrednim situacijama treba ponašati na odgovoran način i slušati upute.

Nastava u školama će se odvijati prema postojećem rasporedu, kaže on.

O slučaju muškarca koji je poginuo u bujici u Rijeci, nije htio govoriti, ali rekao je kako Rijeka nije jedini grad koji ne može primiti toliko količinu vode. “Nijedan grad ne može primiti toliku količinu vode”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar