Vremenska prognoza: Ujutro magla i mraz, popodne sunčano i toplo

Vrijeme 13. lis 202106:53
priroda, sunčano, sunce, oblaci, nevrijeme, vremenska prognoza
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Pročitajte prognozu našeg Bojana Lipovšćaka.

Polje visokog tlaka anticiklone iznad Velike Britanije i zapadne Europe zadržava nestabilan zrak povezan s poremećajima nad sjevernim Atlantikom i ne dozvoljava mu da prodre nad podrućje Europe. Manja količina nestabilnog zraka prodrla je kroz polje visokog tlaka i u visinskoj sjevernoj struji spušta se prema jugoistoku te će danas obilježiti vrijeme u našim krajevima.

Ciklonalni vrtlog stacionira nad Grčkom i Jonskim morem vuće hladni zrak sa sjevera. Sjeverno strujanje i razlika tlaka zraka između ciklone i anticiklone pogoduje formiranju bure na Jadranu. Atmosferski sustavi stacioniraju te će se zadržati nad našim krajevima do sredine idučeg tjedna, što znači da će vrijeme na Jadranu biti djelomice sunčano i vjetrovito s jakom i olujnom burom i tramontanom. U unutrašnjosti vrijeme će obilježiti razmjerno niske jutarnje temperature, magle i mraz. Tijekom dana nakon dizanja magle biti će sunčano i razmjerno toplo.

Jutros su temperature zraka u meteorološkom zaklonu na 2 metra visine u unutrašnjosti od 2 do 5, na sjevernom Jadranu oko 8 a na srednjem i južnom 12 na otocima 15.
Magle i mraza jutros je bilo u unutrašnosti.

Danas prognoziramo prolazno naoblačenje koje će se prijepodne brzo premještati preko sjevernog Jadrana i unutrašnjosti. Mjestimice je moguća slaba kiša u unutrašnjosti i u planinskim krajevima. U planinama iznad 1500 metara moguć je snijeg. Poslijepodne djelomice sunčano uz istočni vjetar i buru.

Na Jadranu će poslijepodne bura pojačati na olujnu, mjestimice uz orkanske udare te pažljvo planirajte putovanje prema moru i informirajte se o stanju na cestama HAK-a.

Poslijepodnevne temperature u unutrašnjosti od 11 do 15, na Jadranu od 15 do 19.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar