Malo poznati simptom raka bubrega koji se može javiti tijekom spavanja

Zdravlje 01. tra 202418:22 0 komentara
Pexels

Često nema očitih simptoma raka bubrega, a često se oni koji se pojave mogu zamijeniti s nečim drugim - stoga je važno biti svjestan.

Rak bubrega počinje u bubrezima, koji su dva mala organa s obje strane kralježnice, ispod rebara. Oni uklanjaju otpad i višak tekućine iz krvi i pretvaraju je u mokraću.

Često nema očitih simptoma raka bubrega, a kada se pojave, često ih se zamijeni s nečim drugim. No važno je sve znakove provjeriti kod liječnika opće prakse, jer ako su uzrokovani rakom, rano otkrivanje znači da se može lakše izlječiti, prenosi Mirror.

Trenutačno je Mjesec borbe protiv raka bubrega, što je odlično vrijeme da se upoznaju različiti simptomi ove bolesti, koja će, među ostalim, vjerojatnije pogađati one koji puše, pretili su i imaju visok krvni tlak. Postoji i jedan manje poznat simptom koji se često javlja noću, a koji se ne smije zanemariti.

Obilno znojenje, uključujući i noću, simptom je raka bubrega. Međutim, važno je zapamtiti da ovaj simptom, kao i drugi povezani s rakom bubrega, mogu biti uzrokovani mnogim drugim stanjima. Istraživanje o raku dodaje da visoka temperatura i znojenje mogu biti uzrokovani infekcijom i vaš bi liječnik to mogao prvo isključiti.

Ostali simptomi raka bubrega uključuju:

– krv u mokraći

– kvržicu ili oteklinu na leđima, ispod rebara ili na vratu

– bol između rebara i struka koji ne nestaje

– gubitak apetita ili gubitak težine bez pokušaja

– osjećaj umora ili nedostatka energije

– visoka temperatura koja ne prolazi

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, bilo bi dobro da razgovarate sa svojim liječnikom opće prakse, jer ako je uzrokovan rakom, bolje ga je rano otkriti. Ovi su simptomi vrlo slični infekciji bubrega, koja također može biti ozbiljna ako se ne liječi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!