Najgori način na koji možete pripremati povrće

Zdravlje 08. kol 202210:36 > 11:55 0 komentara
J.M. Guyon - Copyright 2012 / CandyBox / Profimedia

Povrće ima brojne prednosti za zdravlje. Imaju pozitivan učinak za zdravlje srca, kostiju, očiju, itd. Ako niste veliki ljubitelj povrća, to ne bi trebao biti problem jer postoji mnogo načina na koje ga možete pripremiti.

Ipak, koliko god je povrće zdravo, postoje načini na koji ga možete pripremati koji su loši za vaše tijelo. Nutricionistica Molly Hembree za portal Eatthis kaže da je jedan od najgorih načina za pripremu povrća prženje.

“Postoje brojni primjeri na koje se povrće može pripremati i koji nisu dobri za vaše zdravlje, uključujući prženu hranu”, kaže Hembree.

Hembree dalje navodi da usprkos tome što povrće zadržava nutrijente, ono što mu dodajete je ono što je loše za vaše tijelo.

“Nije nužno da se pripremom povrća gube nutrijenti, problem je u tome što ljudi misle da unose nešto zdravo, a povrću dodaju puno rafiniranih ulja, soli, šećera, itd.

Brojne studije pokazale su da je konzumacija pržene hrane povezana s mnogim rizicima za zdravlje. Primjerice, redovita konzumacija pržene hrane povezana je s višim rizikom smrtnosti kod žena u Velikoj Britaniji, objavljeno je u istraživanju u časopisu British Medical Journal.

Također, istraživanje objavljeno u časopisu Nutrients pokazalo je da je konzumacija pržene hrane više puta tjedno povezano s povećanim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2, problema sa srcem, pretilošću i hipertenzijom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.