Namirnice od kojih će vaša koža blistati

Pexels / Yan Krukov

Ako patite od problema s kožom, imate začepljene pore i prljavu kožu, a nerijetko vam zbog toga nastaju prištići, ne morate nužno plaćati preskupe proizvode, dio posla možete odraditi sami.

Problemi s kožom često dolaze “iznutra” pa je, kao i sa svakim zdravstvenim problemom, prvo najbolje konzultirati obiteljskog liječnika koji najbolje poznaje važu medicinsku povijest i navike. No, ako se ne radi o hormonalnom disbalansu ili kakvom drugom unutrašnjem uzroku, krenite od sebe i svoje prehrane.

Puno ćete učiniti za svoju kožu pazite li na prehranu, a mi vam donosimo neke namirnice koje će vam u tome sigurno pomoći i osigurati da vam koža bude blistava.

Losos

Osim što je ukusan, losos sadrži brojne masne kiseline koje vlaže kožu i pomažu obnavljanju zaštitnog sloja. Također, bogat je antioksidansima koji ublažavju upale i pomažu koži u borbi protiv bakterija koje dovode do akni.

Lubenica

Lubenica je najbolji izbor u vrućim ljetnim danima – toliko je puna vode da sjajno osvježava, a usto odlična je za zdravu kožu. Sadrži vrlo malo šećera, a to znači da neće “napasti” kolagen u organizmu što kožu održava čvršćom i elastičnijom. To, pak, znači manje bora. Ako ne volite jesti lubenicu, uvijek je možete zakamuflirati u smoothie.

Rajčice

Ne samo da su ukusne i da se dobro slažu s gotovo svakim jelom, rajčice također čiste i štite vašu kožu. Bogate su antioksidansom likopenom koji štiti kožu od štetnih UV zračenja. Najbolje od svega je to što će rajčice imati jednak učinak sirove i kuhane pa ih za pozitivne učinke možete pripremiti kako god vam odgovara.

Avokado

Ovo je još jedno zbilja korisno voće za vašu kožu. Bogato je zdravim masnim kiselinama koje imaju blagotvoran i umirujuć učinak na kožu, a ujedno joj poboljšavaju elastičnost. Osim toga, sprečava isušivanje kože, umanjuje pucanje i generalno pridonosi zdravlju kože, prenosi Worldemand.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.