Stručnjakinja otkrila što je glavni uzrok sala na trbuhu

Zdravlje 08. ruj 202115:13 > 09. ruj 2021 08:58
Izvor: Pixabay

Postoji hrana koju pod svaku cijenu treba izbjegavati ako želite ravan trbuh.

Puno je faktora koji mogu utjecati na nakupljanje sala na trbuhu – nedostatak sna, konzumacija gaziranih pića, jedenje s nogu i mnogi drugi. Među njima je i određena vrsta hrane koja je jako popularna.

Prema nutricionistici Tristi Best, glavni krivac za salo na trbuhu je prerađena hrana, pogotovo grickalice poput čipsa, kruha i pekarskih proizvoda.

“Hrana i nutijenti koje unosimo postaju dio nas na staničnoj razini, a krivi nutrijenti mogu uzrokovati vjetrove, nadutost, debljanje i druge negativne posljedice neuravnotežene prehrane. Jedan od glavnih razloga nakupljanja sala na trbuhu je prehrana temeljena na prerađenim namirnicama. Glavni razlog zašto je teško izgubiti kile koje dobijemo zbog prerađene hrane je to što se ona većinom sastoji od prerađenih ugljikohidrata i šećera”, kaže Best.

Naime, jednostavni prerađeni ugljikohidradti služe tijelu kao brzinski izvor energije, ali tijelo ih lako razlaže i skladišti kao mast. Osim toga, oni uzrokuju nagli porast razine glukoze u krvi, a samim time vrlo brzo i nagli pad iste što uzrokuje glad brzo nakon što ste jeli. To sve može dovesti i do inzulinske rezistencije, piše Eat this.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar