Zdravije su nego što mislite. Zašto biste odmah trebali početi jesti paprike?

Zdravlje 10. kol 202121:00 0 komentara
Nick Fewings/ Unsplash

Paprike imaju puno više dobrobiti za organizam nego što mislimo.

Paprike se mogu dodavati raznim jelima, a mogu biti i zdrava grickalica za one koji brinu o svojoj liniji. U svakom slučaju nose puno dobrobiti za organizam, a niže su samo neke od njih.

Bolje kognitivne funkcije

Paprike su prepune vitamina C, čak ga imaju i više nego naranče. Osim što on jača imunološki sustav i pomaže kod regulacije krvnog tlaka, on poboljšava i kognitivne funkcije mozga kako starimo.

Jačaju imunitet

Uz vitamin C, paprike su bogate i vitaminom A koji također jača imunitet. Naime, vitamin A je potreban za izgradnju stanica koje se bore protiv infektivnih bolesti.

Mogu vam poboljšati raspoloženje

Još jedna neočekivana dobrobit paprika je da mogu poboljšati vaše raspoloženje. On su bogate vitaminom B6 koji je povezan s poboljšanjem raspoloženja i smanjenjem rizika od pojave depresije.

Mogu pomoći kod topljenja sala

Paprike, pogotovo one crvene, sadrže kapsantin. To je spoj koji daje crvenu boju hrani, a posljednja istraživanja pokazuju i da smanjuje upalne procese u tijelu te pomaže pri mršavljenju.

Mogu sniziti tlak

Paprike sadrže i kvercetin, pigment iz grupe flavonoida koji djeluje kao snažan antioksidans. Njega se povezuje s puno zdravstvenih dobrobiti, među kojima je smanjenje upalnih procesa kao i smanjenje rizika od srčanih bolesti te snižavanje krvnog tlaka, piše Eat this.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.