Hotel Valkane: Reagiranje na saborski istup zastupnice Katarine Peović

Ekonomija 31. sij 202414:51 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Sječa stabala na Valkanama vezana je isključivo uz gradsku investiciju izgradnje nogometnog igrališta i nema nikakve veze s investicijom gradnje hotela, navode u reagiranju iz Hotela Valkane na ovaj istup saborske zastupnice Katarine Peović.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Saborska zastupnica Katarina Peović danas je sa saborske pozornice izgovorila više lako provjerljivih neistina i špekulacija na koje smo iz poštovanja prema instituciji Hrvatskog sabora i zbog interesa javnosti dužni reagirati.

Radovi koji se izvode na gradnji dječjeg nogometnog igrališta nemaju baš nikakve veze s našom investicijom. Investitor je Grad Pula, zemljište je u javnom vlasništvu, a takvo igralište u neposrednoj blizini nikako nije u interesu hotela kategorije i profila kakav razvijamo. Kako se radi o javnoj investiciji koja je u skladu s prostornim planom, na istu se nismo bunili, no potpuno je neistinito, neinformirano i zlonamjerno takvo igralište dovoditi u vezu s našim projektom pravdajući tezu da je investitor između ostalog vlasnik više nogometnih klubova”, poručili su.

“Ponavljamo, sječa stabala koja se trenutno odvija, pa tako i trupci na koje su ti građani upozoravali su isključivo vezani uz tu gradsku investiciju, a niti mi niti itko od naših zaposlenih ili u naše ime nije prijavio aktiviste i članove Radničke fronte, niti je ovog puta oštećena naša imovina, da bismo imali bilo kakav razlog za podnošenje prijave. O njihovom zadržavanju obaviješteni smo kao i svi ostali građani isključivo putem medija te je dovoditi njihovo zadržavanje u vezu s investitorom neprihvatljivo.

Prije svega dva mjeseca je dio šume koji je u vlasništvu investitora stručno očišćen i uređen sukladno elaboratu od strane djelatnika Hrvatskih šuma, što je pozdravljeno od svih pa i dijela javnosti koji se kritično osvrtao na samu investiciju gradnje hotela”, nastavlja se u priopćenju.

“Neistina koju je prošlog tjedna izgovorila nekolicina građana, među kojima zastupnica Peović kaže da su i članovi njene stranke, a sada ju ona ponavlja je da planiramo zatvoriti plažu ispred hotela. Ne želimo niti smo ikada iskazali namjeru da bi zatvorili ili ograničili pristup pomorskom dobru na tom području, što nije niti moguće sukladno zakonima RH, kao ni GUP-u grada Pule, pa ako to pojedini građani nisu u stanju provjeriti, saborska zastupnica bi svakako trebala znati.

Od početka razvoja ove investicije prisiljeni smo odgovarati na neistine iako baš svaki korak radimo transparentno i potpunosti u skladu sa zakonima i pravilima, a što je vrijeme i pokazalo kako na ovoj tako i na drugim investicijama u Puli i Hrvatskoj. Više puta su pojedinci neistinama o našem projektu plašili građane pokušavajući tako ostvariti korist za svoje političke stranke, no kad se za takve napade koristi saborska govornica posebno smo primorani reagirati. Bilo bi korisno za javnost da se saborska zastupnica Peović, kad spozna razinu neistina i nelogičnosti koje je izgovorila ispriča i u buduće bolje pripremi za svoje istupe, ali na žalost nije realno očekivati takvu razinu odgovornosti za izgovorenu riječ”, zaključuju u priopćenju iz hotela Valkane.

*Investitor u Hotel Valkane suvlasnik je United grupe čiji je dio N1 televizija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!