HTZ tijekom ljetne sezone očekuje više od 180 aviolinija prema Hrvatskoj

Biznis 28. tra 202113:14
kofer, putovanje, iseljavanje, aerodrom, zračna luka, putna torba
Pixabay / ilustracija

Za ovo ljeto prema Hrvatskoj je u najavi više od 180 aviolinija, a najviše ih se očekuje iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Poljske, priopćila je u srijedu Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Mnoge aviokompanije uvele su i najavile letove prema Hrvatskoj potaknute turističkom potražnjom i vrlo izraženim interesom za Hrvatskom na brojnim tržištima, kažu u HTZ-u.

Ističu da uvelike pomaže pozicija Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije. Stoga pozivaju građane, partnere, turističke djelatnike i druge na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

“Samo tako možemo obraniti prošlogodišnju poziciju vodeće turističke destinacije Mediterana“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iz HTZ-a najavljuju letove Ryanaira iz Liverpoola, Edinbourgha i Newcastla za Zadar, British Airwaysa iz Londona za Split, Dubrovnik i Pulu te easyJeta iz Londona za Pulu, Zadar, Split i Dubrovnik.

EasyJet najavljuje i letove iz Glasgowa, Bristola, Belfasta i Manchestera u hrvatske zračne luke. Jet2.com najavljuje letove iz Manchestera za Pulu, Split i Dubrovnik, a hrvatske zračne luke će aviolinijama povezivati i s Leedsom, Birminghamom i Newcastleom.

Lufthansa najavljuje uvođenje linije Frankfurt-Rijeka, a također se planira i linija Zagreb – München, dok bi Ryanair tijekom ljetnih mjeseci trebao povezivati Zadar s  Berlinom, Kölnom, Karlsruheom i Memmingenom, a dodatno planira uvođenje linije koja će Zagreb povezivati s Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom i Memmingenom.

Hrvatske i njemačke destinacije povezivat će i Eurowings, koji će u svibnju obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati 10 redovnih linija prema Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Aktivni će biti i letovi Condora koji će u ljetnoj sezoni pokrenuti tri linije prema zračnoj luci Split iz Münchena, Düsseldorfa i Frankfurta.

Hrvatske i francuske destinacije povezivat će letovi Air Francea, Transavie, Ryanaira i Volotee, s Poljskom ćemo biti povezani letovima LOT-a, Wizz Aira, Smartwingsa, Ryanaira i Buzza.

Hrvatska će, navode iz HTZ-a, biti povezana i s drugim zemljama, a uz inozemne kompanije hrvatske i inozemne destinacije povezivat će i Croatia Airlines.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.