Ježina: Što nudimo to isporučimo, nema malih slova ni iznenađujućih troškova

Biznis 17. ruj 202112:02
Izvor: N1

Predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina danas je u N1 Studiju uživo pojasnio novitete koji se uvode na tržištu, planove Telemacha Hrvatska kao i što korisnici od njih i platforme EON, mogu očekivati.

Hrvatska se nalazi na začelju Europe kad je u pitanju fiksni pristup internetu, a to je ono što Telemach želi promijeniti, rekao je Adrian Ježina:

“Što se tiče fiksnog pristupa internetu, tu smo na začelju. Ima urbanih sredina gdje su brzine veće, ali generalno smo na začelju. To želimo promijeniti, ulažemo velika sredstva u fiksnu optičku mrežu i želimo pomaknuti Hrvatsku na digitalnoj karti Europe. Dolazimo zadnji, nema bakrenih i starih tehnologija i krećemo s nečim najmodernijim, s fiksnom broadband strukturom, koja je 10-gigabitna mreža, a iza Južne Koreje i Singapura stiže u Zagreb.”

N1

“Prilagođavamo usluge zahtjevima korisnika”

Telekomi u Hrvatskoj često imaju problema s potrošačima, zbog dodatnih troškova ili uvjeta koji nisu istaknuti, već su skriveni na desetinama stranica ugovora koji se gotovo nikad u cijelosti ne čitaju.

VEZANA VIJEST

“Tu definitivno vidimo svoju mogućnost i prednost. Tehnologija se brzo mijenja i u zadnjih 20 godina, od pametnih telefona do clouda, promijenili smo svijet. Korisnik 2021. je pametniji, zna što hoće i sve mu je dostupno, a rekao bih da se tržište nije prilagođavalo na taj način korisniku. Mi želimo biti jednostavni, imamo tri mobilna paketa i tri fiksna. Što nudimo, isporučimo. Nema malih slova, iznenađujućih troškova. Želimo isporučiti što smo obećali, više možda, a manje sigurno ne”, naglasio je Ježina i dodao:

“Ako imate nešto na 30 stranica, potrošač to ne pročita. Mi jednostavno komuniciramo, ne nudimo više od onog što traži. Prilagođavamo usluge zahtjevima korisnika, sve smo stavili u tri skupine. Nema skrivenih troškova.”

Ježina, koji je impresivnu karijeru ostvario u telekomunikacijskoj industriji Hrvatskoj, u Sloveniji je u samo nekoliko godina Telemach doveo do razine najbrže rastućega mobilnog operatera na tržištu, s najboljom mrežom i najboljim korisničkim iskustvom.U Hrvatskoj će Telemach, kaže, unijeti novu dinamiku na tržište.

“Imamo investicijski ciklus od milijardu i 700 milijuna kuna koje ulažemo u tu fiksnu mrežu i poboljšavamo postojeće 5G mreže. Zapošljavamo ljude, imamo grupu koja s iskustvom, znanjem i sredstvima dokazano to može. Vjerujemo da imamo sve što nam treba da to provedemo u Hrvatskoj.”

EON – bilo gdje, bilo kad, na bilo kojem uređaju

Prokomentirao je i novitet koji su doveli – platformu EON:

“To je dobar primjer. Dovodimo servise koji su na svjetskom nivou primjereni. EON je jedna od najmodernijih platformi, najpopularnija i najbrže rastuća. Spaja dva svijeta – linearni dio s više od 160 kanala koji se mogu snimati sedam dana unazad i katalog “na zahtjev” – to je spojeno s puno lokalnog i svjetskog sadržaja. Radi se o vrhunskoj platformi. Imamo najviše sadržaja u HD kvaliteti, ali nudimo i kanale Discoveryja, pa N1 i SportKlub, cijeli set programa je dostupan. Najvažnije je napomenuti da se može koristiti bilo gdje, bilo kad, na bilo kojem uređaju – potreban je samo internet.”

N1

Na pitanje hoće li Telemach imati kabel, Ježina odgovara:

VEZANE VIJESTI

“EON smo napravili u suradnji s tvrtkom Solford, mi smo samo logistički partneri i prodajni kanal jer trenutna legislativa u Hrvatskoj ne dozvoljava da se kao telekom bavimo video distribucijom, jer u grupaciji imamo medijske nakladnike. Mislim da smo jedini u Europi koji imaju takvu legislativu. Promjena je u saborskoj proceduri, nadamo se da će se to promijeniti.”

Na koncu je istaknuo da je 5G mreža nužno potrebna za napredak čovječanstva te da je pandemija pokazala važnost komunikacije i novih tehnologija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar