Najpoznatiji njemački proizvođač kućanskih aparata prekida proizvodnju perilica

Biznis 02. velj 202307:48
Pixabay/Ilustracija

Najpoznatiji proizvođač kućanskih aparata u Njemačkoj Miele obustavlja proizvodnju perilica rublja u svom glavnom pogonu u gradu Güterslohu u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Njemački mediji kao razloge ove odluke navode pad broja narudžbi.

Proizvođač kućanskih aparata mora na određeno vrijeme obustaviti proizvodnju perilica rublja u svom glavnom pogonu. Razlog za donošenje ove mjere je značajan pad narudžbi, pišu njemački mediji, prenosi Fenix Magazin.

Prošle godine tvrtka je jedva uspjela zadovoljiti potražnju, čekanja od mjesec dana bila su norma u jesen. “U 2022. godini, prvi put u jednoj kalendarskoj godini, Miele je proizveo više od milijun perilica i sušilica rublja, od kojih gotovo 840.000 u Güterslohu”, rečeno je iz tvrtke Miele za njemačke medije.

Mediji pišu kako na proizvodnju utječe i dostava dijelova od dobavljača. Miele kaže kako se radi o privremenoj mjeri. Koliko će ova mjera biti na snazi još nije poznato. Uprava poduzeća pregovara o skraćenom radnom vremenu s radničkim vijećem.

Očekuju li kupce veće cijene?

Jedan od razloga pada narudžbi nije samo opći pad potrošnje. Kako dalje izvještavaju njemački mediji, mnogi trgovci očito su u studenom naručili mnogo više uređaja i napunili svoja skladišta, prije nego što je Miele proveo treće povećanje cijena u 13 mjeseci.

Zaustavljanje proizvodnje nije razlog za brigu za sve koji vole Mieleove uređaje. Njemački mediji navode da kupci moraju biti spremni na činjenicu da bi cijena njihovih proizvoda mogla nastaviti rasti u tekućoj godini.

Miele je njemački proizvođač vrhunskih kućanskih aparata i komercijalne opreme sa sjedištem u Güterslohu, Ostwestfalen-Lippe.

Tvrtku su 1899. godine osnovali Carl Miele i Reinhard Zinkann, a oduvijek je bila obiteljska tvrtka. U 2020. godini su ostvarili prihod od 4,5 milijardi eura. Tvrtka Miele u Njemačkoj zapošljava oko 11.400 radnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar