Njemački trgovački lanac nakon bankrota zatvara sve poslovnice

Ekonomija 14. svi 202407:11 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Njemački trgovački lanac McTrek nestaje s tržišta. Nakon bankrota, sve poslovnice u zemlji sada su zatvorene.

Izjalovile su se nade u spas insolventnog trgovačkog lanca. Nakon neuspjelih pokušaja pronalaska investitora, zatvorene su sve poslovnice lanca, prenosi Wirtschafts Woche. Stečajni upravitelj Tobias Kämpf sada je to potvrdio. Zaposlenici su se donedavno nadali preokretu, no umjesto toga suočeni su s trenutnim zatvaranjem poslovnica. Drastičan dan za zaposlenike i jak udarac za outdoor industriju.

Ono što ostaje jest razočaranje 87 pogođenih zaposlenika, koji su sada otpušteni. Konačan kraj došao je unatoč isprva pozitivnim ocjenama i nastojanjima da se tvrtka spasi. Internetska trgovina također nije dostupna od ožujka.

McTrek je povijest: bankrot i neuspjeh pokušaja spašavanja

Bankrot McTreka označava kraj tvrtke koja se unatoč svim naporima nije mogla spasiti. Čak ni angažman stručnjaka za industriju Ulricha Dausiena, osnivača brenda Jack Wolfskin, nije mogao preokrenuti stvari. Činjenica da preneseno restrukturiranje nije bilo moguće govori o dubini krize i teškoćama s kojima se trgovački lanac našao.

Trenutačni vrhunac nesretne situacije dosegnut je u siječnju 2024. zbog značajnih novčanih odljeva te plaća i najamnina koje više nisu bile u potpunosti isplative. Odgovornost za to snosi bivši vlasnik i direktor Christian Müller, koji je preuzimanje McTreka u 2020. godini ocijenio pozitivnim. Ali neplaćena potraživanja i stečajni zahtjevi nekoliko vjerovnika uzrokovali su propast tvrtke, piše Fenix.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!