Osječko-baranjska županija dodjeljuje tri milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Biznis 13. tra 202113:21
Izvor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ugovore s korisnicima potpora Programa pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, ukupno vrijednih tri milijuna kuna, potpisao je u utorak osječko-baranjski župan Ivan Anušić, istaknuvši kako se potpore posljednjih godina stalno povećavaju.

Osječko-baranjska županija ovim programom sufinancira kupnju i adaptaciju poslovnih prostora, kupovinu strojeva, opreme i alata, ulaganje u obrazovanje i druge aktivnosti koje su potrebne da bi poduzetnici bili konkurentniji na tržištu.

Župan Ivan Anušić je podsjetio da su 2017. godie, u sklopu ovoga programa potpisani ugovori sa 46 poduzetnika, s potporama u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Tijekom prošlih godina povećavali smo iznose potpora, a ove godine smo iz županijskog proračuna izdvojili tri milijuna kuna, za 260 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije. Riječ je o kontinuiranom povećanju iznosa za potpore i broja poduzetnika, koje smo proteklih godina pomagali na razne načine, dodao je.

Županija proteklih godina sudjeluje u sufinanciranju poduzetnika, obrtnika i svih onih koji županiju održavaju gospodarski aktivnom, rekao je Anušić. Ističe da statistički podatci potvrđuju ispravnost takvog djelovanja, jer pokazuju kontinuirano povećanje broja obrta i poduzetnika u Županiji te povećanje broja zaposlenih u tim područjima gospodarstva.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović rekla je da će se, sukladno epidemiolškim mjerama, danas potpisati ugovori s 20-tak poduzetnika, a ukupno će, u nekoliko navrata, 260 poduzetnika tijekom ovoga tjedna potpisati ugovore i  u najkraćem mogućem roku dobiti odobrena sredstva.

Ovo je samo jedan od projekata koje Županija provodi s ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Trenutno je otvoreno još šest javnih poziva za potpore poduzetnicima, među kojima su mjere pomoći zbog pandemije koronavirusa, za edukaciju, informiranje, nastupe na sajmovima, za djelovanje klastera, a trajno je otvoren i javni poziv za kreditiranje poduzetnika, kroz kreditne programe s nula posto kamata, kazala je Katavić-Milardović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar