Poznata njemačka tvrtka otpušta više od 600 radnika, poznato je koliko će uštedjeti

Ekonomija 22. velj 202408:02 0 komentara
Continental

Tvrtka za proizvodnju autodijelova Continental otpustit će 630 radnika u svojoj tvornici u njemačkom gradu Frankfurtu do kraja godine. Kako navode njemački mediji, tvrtka želi izbjeći otpuštanja iz operativnih razloga.

Tvrtka Continental želi ukinuti 630 radnih mjesta u svojoj tvornici u Frankfurtu do kraja 2024. godine, prenosi Fenix magazin.

Glasnogovornica tvrtke potvrdila je to njemačkom medijima. Ova će se mjera provoditi postupno i “što je moguće društveno prihvatljivije”, navela je glasnogovornica tvrtke.

Tvrtka želi izbjeći otpuštanja zbog operativnih razloga, ali to se trenutno ne može u potpunosti isključiti. Prema informacijama Continentala, tvrtka zapošljava oko 4.700 ljudi u okrugu Rödelheim u Frankfurtu.

Kako navode njemački mediji, nije naveden točan broj radnika na drugim lokacijama u Hessenu.

Continental je sredinom prošlog tjedna objavio da želi ukinuti oko 7.150 radnih mjesta u cijelom svijetu do kraja 2025. zbog rezanja troškova. Konkretno, administracija će biti smanjena za oko 5.400 radnih mjesta. Ostalo se odnosi i na istraživanje i na razvoj.

Prema pisanju medija, 40 posto izgubljenih radnih mjesta je u Njemačkoj. U Hessenu, osim u Frankfurtu, Continental također ima tvornice u Wetzlaru, Babenhausenu, Karbenu, Korbachu i Schwalbachu.

Tvrtka razmatra spajanje tvornica na području Rajne-Majne. Iz tvrtke nisu željeli iznositi više detalja, no detalje će objaviti kada planovi postanu konkretniji. Continental samo rezovima u administraciji želi uštedjeti oko 400 milijuna eura godišnje.

Pozadina nastojanja da se uštedi je posao opskrbe automobilima koji je već dulje vrijeme u krizi. Pojednostavljanjem mreže za istraživanje i razvoj, cilj je povećati sinergiju i smanjiti troškove tvrtke, rekao je voditelj odjela Philipp von Hirschheydt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!