Ruski Sberbank prodao svojih 43 posto udjela u Fortenovi

Ekonomija 02. stu 202221:05 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Ruski Sberbank objavio je da je prodao svojih 43 posto udjela u Fortenovi.

Ruska državna banka Sberbank u srijedu je priopćila da je prodala svojih 43 posto udjela u hrvatskoj Fortenova grupi, ali nisu za to dali razlog.

VEZANA VIEJST

U kratkoj izjavi, iz Sberbanka su rekli da je udio kupio Saif Bin Markhan Alketbi, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je Reuters.

“Neslužbeno doznajemo iz krugova bliskih Pavlu Vujnovcu da ih novi suvlasnik do sada nije kontaktirao, niti imaju informacija na koji je način transakcija provedena obzirom na sankcije”, kazao je za N1 izvor blizak Pavlu Vujnovcu.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja ove transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

Saif Alketbi je iskusan ulagač u private equity te ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu, Švicarska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!