DORH traži istražni zatvor za muškarca koji je divljao u Ivanić Gradu

Crna kronika 09. tra 202115:521 komentar
Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je uhićenog muškarca koji je u četvrtak upao u Centar za socijalnu skrb u Ivanić Gradu pa u bijesu počeo razbijati dok ga nije zaustavila zaštitarka. Za njega će tražiti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

“Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi u pokušaju iz članka 315.b stavak 2.KZ-a u vezi članka 34. KZ-a”, stoji u priopćenju DORH-a.

VEZANE VIJESTI

Nadalje se dodaju detalji: “Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 8. travnja 2021. u Ivanić Gradu, nakon što je saznao da su djelatnici Centra za socijalnu skrb izrekli žurnu mjeru izdvajanja i smještaja izvan obitelji za njegovo dvoje malodobne djece, došao do ulaznih vrata centra, gdje ga je zaustavila oštećenica (1993.) koja obavlja poslove tjelesne zaštite objekta i djelatnika centra.

Kada ga je ona zatražila da se udalji, osumnjičeni 25-godišnjak ju je, osnovano se sumnja, odgurnuo rukama i ugurao u hodnik centra pokušavajući proći pored nje, no ona ga je rukama uhvatila u predjelu struka nastojeći ga spriječiti u daljnjem prolasku prema uredima djelatnika centra. Oštećenica je zadobila tjelesne ozljede, a osumnjičenik je, osnovano se sumnja, istrgnuo s poda učvršćeni portal od detektora metala te uhvatio stol prijema i bacio ga prema zidu pri čemu se stol razbio.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.”

Podsjetimo, kako je jučer za N1 opisala ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Čuvaj, “zaštitarka je muškarca uspjela fizički zaustaviti na vratima, no on je u bijesu zajedno s njom porazbijao stvari, izbio detektor s poda, nju je bacio na stol”.

Do problema je došlo nakon što je Centar donio odluku o žurnoj mjeri izdvajanja iz obitelji koja se ne najavljuje, nego se radi po saznanju o ugrožavajućim stvarima za dijete. Istaknula je da nije bilo riječ o obiteljskom nasilju, nego je bilo drugih elemenata teškog zanemarivanja djeteta zbog kojeg je došlo do žurnog isključenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar