Podignuta optužnica protiv muškarca koji je godinama zlostavljao maloljetnice

Crna kronika 01. tra 202316:38 1 komentar
Unsplash / Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu, nakon provedene istrage, podignulo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv 22- godišnjaka zbog kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, protiv osobne slobode, protiv privatnosti i protiv spolne slobode.

Tereti ga se se da je od 2014. godine pa sve do kraja listopada 2022. godine, na području Republike Hrvatske, počinio niz navedenih kaznena djela putem društvenih mreža na štetu više punoljetnih i maloljetnih ženskih osoba, objavio je u subotu zagrebački ŽDO.

Mediji pišu da je riječ o muškarcu koji je uhićen u listopadu 2022. u velikoj policijskoj akciji. Sumnjičilo ga se za silovanje, podvođenje djece, prijetnje i prostituciju, što je samo dio od ukupno 57 kaznenih djela koja je počinio nad 36 žrtava, od kojih je 31 bila maloljetna.

Tijekom godina mladić je kroz niz vrlo dobro pripremljenih aktivnosti najprije naizgled nevino stupao u kontakt s maloljetnicama na društvenim mrežama, što bi brzo preraslo u prijetnje i zlostavljanje.

Policija je njegovo uhićenje u listopadu prošle godine iskoristila za poruku mladima da prijavljuju svaki oblik zlostavljanja ili pokušaja uključivanja u seksualno eksplicitna online ponašanja.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare