Uskok tereti dvojicu da su novac od droge “prali” kupujući nekretnine

Crna kronika 17. lip 202416:53 1 komentar
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Uskok je proširio istragu protiv dvojice pripadnika skupine osumnjičene za preprodaju većih količina kokaina, amfetamina, marihuane i heroina zbog sumnje da su novac zarađen drogom 'prali' kupujući nekretnine.

Tužiteljstvo trećeosumnjičenog pripadika ranije uhićene skupine tereti da je od kolovoza 2022. do kraja siječnja 2023. najmanje 160.000 eura dobivenih od trgovine drogom uložio u kupnju nekretnina, znajući za nezakonito porijeklo novca.

Kako bi zametnuo trag navedenim novčanim sredstvima i neistinito prikazao da proizlaze iz zakonitog izvora, kupio je kuću u Sesvetama te više oranica, pašnjaka, šuma i livada na području Ogulina, izvijestio je Uskok.

Za drugog člana skupine sumnjaju da je od travnja 2022. do kraja prosinca 2022. u kupnju nekretnina uložio najmanje 114.500 eura kupivši stan i pašnjak na području Šibenika.

Istragu protiv 15 hrvatskih i jednog slovenskog državljanina koje tereti da su se udružili zbog preprodaje većih količina kokaina, amfetamina, marihuane i heroina vrijednih preko milijun eura Uskok je, nakon policijske prijave, pokrenuo 5. lipnja.

Prema pisanu lokalnih medija uhićenu narkobadu je vodio nezaposleni građevinski radnik, a prije uhićenja istražitelji su probili šifrirane razgovore članova skupine vođene preko kriptiranih aplikacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare