Na policijskom vozilu pronašli misterioznu crnu kutiju, a sve je bilo dio lukavog plana

Auto 10. velj 202421:19 0 komentara
Costfoto / ddp USA / Profimedia

Vlasnica prijevozničke tvrtke u Kini smislila je originalnu metodu kako svoje vozače kamiona spasiti mogućih problema s policijom.

Tijekom rutinskog tehničkog pregleda policijskog vozila iz kineskog grada Šangaja, serviseri su na njegovoj šasiji pronašli misterioznu crnu kutiju koja tamo nije pripadala.

Kada je predan policiji, oni su ga poslali na analizu koja je pokazala da se radi o GPS lokatoru. Policija je pokušavala otkriti tko je instalirao uređaj na vozilo i počela pratiti SIM karticu koja je bila povezana s uređajem.

To ih je dovelo do vlasnice prijevozničke tvrtke koja je priznala da je na automobile prometne policije postavila uređaje koji su vozačima njezinih kamiona javljali njihov položaj kako bi ih mogli izbjegavali ili barem prilagodili vožnju.

Žena, koju je China Daily identificirao kao Zhu, sama je instalirala uređaje za praćenje koje je kupila putem interneta na policijska vozila noću dok su vozila bila parkirana ispred policijske postaje. Ukupno je instalirala GPS lokatore na šest od jedanaest policijskih vozila.

Sud je Zhu osudio na osam dana pritvora i novčanu kaznu od 500 juana (oko 65 eura).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!